Vesti
Politika
Pavićević: Pomoć mi traže i Srbi i Albanci
06.08.2013. 20:00
Izvor: RTS
Pavićević: Pomoć mi traže i Srbi i Albanci
Srbi iz centralnog Kosova najčešće se obraćaju za pomoć nedavno postavljenom oficiru za vezu Beograda sa Prištinom Dejanu Pavićeviću. Međutim, Pavićević ističe da mu se obraćaju i Albanci sa svojim problemima. Moja vrata su otvorena svima koji imaju neki problem, poručuje Pavićević.
Oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević kaže da do sada nije imao problema u obavljanju te funkcije, i navodi da mu se za pomoć obraćaju i Srbi i Albanci.
Pavićević, koji je oficir za vezu već mesec i po, rekao je "Novostima" da je posao oficira za vezu pionirski poduhvat jer ima dosta tehničkih problema koje treba rešiti, ali da zasad, sve funkcioniše kako je planirano.
Za pomoć mu se, kako je rekao, uglavnom obraćaju Srbi iz centralnog Kosova sa širokim spektrom zahteva, kao i Albanci, i dodao da su njegova vrata otvorena svima koji imaju neki problem.
"Naći ću vremena za sve ukoliko mogu nekako da im pomognem, ali i za one koji mogu i žele da pomognu meni da bolje i kvalitetnije obavljam ovu dužnost. Osim Srba, dolaze mi i Albanci sa svojim problemima koje je nekada lako rešiti, ali ima dosta stvari koje tek treba razmatrati", naveo je Pavićević.
Navodeći da mu se kancelarija nalazi u zgradi EU u Prištini, Pavićević je kazao da ima 24-časovno policijsko obezbeđenje i da dosad nije imao nikakih problema.
Na pitanje ima li kontakata sa albanskim političarima, Pavićević je odgovorio da je kao oficir za vezu u Prištinu "došao da razgovaram sa svima, dakle i sa predstavnicima međunarodne zajednice, Albancima, nevladinim sektorom, a sve u cilju rešavanja konkretnih životnih problema i sprovođenja Briselskog sporazuma".
Pavićević je naglasio da je Vlada Srbije izuzetno posvećena dijalogu i implementaciji sporazuma.
Govoreći o lokalnim izborima na Kosovu, Pavićević je rekao da ne voli da daje prognoze, ali se "pridružuje porukama koje su (Srbi na Kosmetu) dobili iz Beograda".