Vesti
Politika
Mihajlović: Rekonstruisana vlada će raditi bez problema
07.08.2013. 20:00
Izvor: Blic
Mihajlović: Rekonstruisana vlada će raditi bez problema
Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović ponovila je danas da se očekivalo da će, poput vicepremijera Aleksandra Vučića koji je podneo ostavku na mesto ministra odbrane, i drugi članovi vlade razmisliti o tome, ali je rekla da ipak smatra da će rekonstruisana vlada da radi bez problema.
"Vlada će dobro da radi. Vlada ima ciljeve i treba da definiše nove u narednom periodu. Treba da vidimo i šta ćemo da uradimo sa ekonomijom", rekla je Mihajlović gostujući na TV B92.
Mihajlović je dodala da poštuje premijera, ali da joj je bilo "potpuno neverovatno" da samo njen predsednik stranke podnosi ostavku na mesto ministra odbrane.
"I to ministarstvo je takođe ocenjeno kao jedno od najboljih, on je prosto svestan da ne može da radi više poslova u isto vreme... Nekako se očekivalo da i ostali članovi vlade razmisle o tome", istakla je ona.
Na pitanje zašto to nije zvaničan stav da i drugi članovi vlade koji obavljaju više funkcija treba da podnesu ostavke, Mihajlović je rekla da SNS nije tražila tako nešto.
"Nije to zvaničan stav, nismo ni tražili tako nešto. Prosto sam razmišljala o tome gledajući šta radi predsednik moje stranke, odnosno prvi potpredsednik vlade koji je bio i ministar odbrane", rekla je Mihajlović.
Upitana da li će rekonstruisana valda biti stabilna s obzirom na ove oštre kritike Mihajlović je rekla:
"Mi smo vlada, ona ima svog premijera, potpredsednike, članove i vlada je bez obzira šta ko misli stabilna... Normalno je da mislimo i da to treba da radimo, ali mi radimo i ispunjavamo ciljeve vlade", kazala je ministarka.
Mihajlović je istakla i da se na organima SNS još nije razgovaralo o tome ko će biti ministar finansija, kao ni o spajanju resora energetike i rudarstva, ili o formiranju ministarstva životne sredine.
"Nismo zvanično govorili o imenima. Naći će se ljudi koji će voditi i koji će pomagati, savetovati...Situacija nije laka, ali rešavali smo mnoge teške stvari pa ćemo rešiti i ovo," poručila je minstarka.
Ona je dodala i da treba da se pronađe način kako da finansije u državi budu bolje i kako da se pokrenu investicije.