Vesti
Politika
Ružić: Važno je da Srbija krene napred
11.08.2013. 14:00
Izvor: Mondo
Ružić: Važno je da Srbija krene napred
Veoma je važno da Srbija nakon rekonstrukcije vlade krene napred, a da ostavimo po strani tu priču o izborima, kaže funkcioner SPS Branko Ružić.
Predsednik Izvršnog odbra Glavnog odbora Sociljalističke partije Srbije (SPS) je za RTS kazao da će do izbora doći, ukoliko se pokaže da je to politički korisno.
"Ja nisam uveren da smo rešili sva pitanja i da ćemo izborima biti još bliže otpočinjanju pregovora sa EU, a ukoliko to neko misli, SPS neće bežati od izbora", kazao je Ružić.
On je nagalsio da je važno da se rekonstrukcija vlade dovede u jednu određenu normu i da vlada premijera Ivice Dačića "nastavi da radi u novom ruhu, na realizaciji ciljeva koje postavila pred sebe, što je za građane Srbije najvažnije".
Na pitanje da li postoji neki sukob SPS-a i SNS-a oko toga ko će biti budući premijer, kako se spekuliše u medijima, Ružić je rekao da prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić daje dragocen doprinos sa energijom koju retko ko ima, kako bi se mnogi ciljevi vlade realizovali, ali da nikad nije iskazao politički stav da bude premijer.
Ružić je dodao da visoki funkcioneri SNS-a imaju tu želju i legitimno pravo da je iznose.
Napominjući da je za budući sastav vlade, najvažnije da bude održiva, Ružić je naveo da nije u pitanju "feudlizacija samih resora i da li taj resor pripada toj i toj stranci, jer dolaze u obzir kako ljudi iz stranke, tako i nestranačke ličnosti i naravno ako postoji potreba da se uključe i stručnjaci.
Na pitanje da li je tačno da postoji mogućnost da on postane ministar sporta, Ružić je kazao da se u medijima pojavljuje mnogo imena, ističući ponovo, da je najvažnije da sam personalni sastav vlade odgovori izazovima koji nas očekuju, a koja će to imena biti je sasvim irelevantno.