Vesti
Politika
Ročište odloženo za 14. i 15 .oktobar
14.08.2013. 20:00
Izvor: Beta
Ročište odloženo za 14. i 15 .oktobar
BEOGRAD, 14. avgusta 2013. (Beta) - Pripremno ročište u postupku protiv vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i još 11 optužnih za zloupotrebu prilikom prodaje putarskih preduzeća, odloženo je u sredu za 14. i 15. oktobar jer svi advokati nisu uredno pozvani.

Kako je novinarima ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu rekao advokat Zoran Ateljević, branilac vlasnika Nibens grupe Mila Djuraškovića, ročište je otkazano zbog neispunjavanja procesnih pretpostavki.

"Svi branioci nisu uredno pozvani, a moramo imati u vidu da je avgust vreme godišnjih odmora i da u ovom postupku ima bar 15 branilaca", kazao je Ateljević.

On je obavestio novinare da je prvostepeni sud, i pored naloga Apelacionog suda, produžio pritvor njegovom klijentu zbog čega će se žaliti i tražiti da o žalbi odluči Apelacioni saud.

Tužilaštvo optužene tereti da su prilikom prodaje oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko došli su danas na pripremno ročište. Mišković je pušten iz pritvora 23. jula, nakon plaćanja jemstva od 12 miliona evra, a njegov sin Marko je od aprila u kućnom pritvoru.