Vesti
Politika
Vučević: Rekonstrukcija je dug i složen posao
25.08.2013. 14:00
Izvor: Blic
Vučević: Rekonstrukcija je dug i složen posao
Gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević izjavio je danas da je rekonstrukcija Vlade Srbije pitanje promene načina rada i funkcionisanja izvršne vlasti i ocenio da je to dug i složen posao u kojem će biti puno protivnika, otpora i različitih interesa.
Taj proces traje tako dugo jer je reč o želji za suštinskom rekonstrukcijom a ne samo, kako se najčešće stiče utisak, o personalnim promenama, rekao je on novosadskom Dnevniku.
"One se reflektuju tako ali je pitanje rekonstrukcije pitanje promene načina rada i funkcionisanja izvršne vlasti. Ne ministara nego ministarstava, državnih uprava, agencija...", rekao je Vučević.
On smatra da neće biti lako ljudima koji budu ušli u taj posao i napominje da im nimalo ne zavidi ali, kako je naglasio, istovremeno im se divi na hrabrosti i odgovornosti.
Vučević je ocenio da u javnosti pominjani kadrovi iz Vojvodine kao mogući kandidati za ministre, poput Maje Gojković, Igora Mirovića ili njega lično imaju kvalitete da obavljaju najviše državne funkcije a da li će i ko personalno biti novi član Vlade videće se uskoro.
“Što se mene tiče, ponosan sam na posao koji obavljam”, istakao je novosadski gradonačelnik.