Vesti
Politika
Ružić: Naši kandidati biće poznati sutra
28.08.2013. 20:00
Izvor: Akter
Ružić: Naši kandidati biće poznati sutra
Predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je da će ta stranka sutra obelodaniti svoje kandidate za buduće ministre u rekonstruisanoj vladi
"SPS je na predsedništvu donela odluku da ovlasti predsednika stranke da obavi te finalne konsultacije. On se nalazi na slatkim mukama imajući u vidu da postoji više kandidata za svaki resor koji je pripao u ovoj preraspodeli SPS-u. Naš interni dogovor je da sačekamo da se te konsultacije završe i da predsednik Dačić izađe sa kandidatima za ta mesta", rekao je Ružić.

Upitan da li je možda on jedan od kandidata za budućeg ministra saobraćaja, Ružić je ponovo odgovorio da će sva imena biti poznata sutra.
"Videćemo sutra ko će biti kandidat, a hvala bogu imamo sijaset sposobnih ljudi koji su u javnom životu, politici, privredi, biznisu koju mogu da preuzmu te odgovorne dužnosti. Naravno da smo svi spremni da preuzmemo odgovornost i da se suočimo sa izazovima ukoliko predsednik Dačić tako odluči", kazao je predsednik IO SPS-a.
Iako se do sada u javnosti spekulisalo da će Ružić biti imenovan na mesto ministra sporta, on je objasnio da bi njegovo javno deklarisanje kao partizanovca otežalo obavljanje te funkcije.
"Nisam mogao ni da odbijem niti prihvatim taj resor. Bilo bi pretenciozno da ja kao deklarisani partizanovac dovedem i sebe i porodicu i svoju partiju u situaciju da bi polarizacija Srbije praktično otežala, a ne olakšala rukovođenje tim resorom", objasnio je Ružić.
Prema njegovim rečima, postoji plejada bivših sportista i sportskih radnika koji bi mogli da preuzmu funkciju ministra sporta.
"To je jedan od najvažnijih resora u svakoj vladi, pa i u vladi premijera Dačića, i siguran sam da će on dati adekvatnog kandidata", ocenio je Ružić.
Odgovarajući na pitanje da li je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac odlučio hoće li prihvatiti imenovanje na mesto ministra kulture, Ružić je istakao da je od toga važnije koliki će budžet dočekati budućeg ministra.
"Ukoliko budžet ostane 0,36 odsto ne znam koliko će Tasovac uspeti da uradi bilo šta u sferi kulturne politike ili politike informisanja", izjavio je Ružić.