Vesti
Politika
Vučić: Srbija sigurna za ulaganja
02.09.2013. 20:00
Izvor: RTS
Vučić: Srbija sigurna za ulaganja
Srbija je postala sigurna zemlja za ulaganje i polako, ali sigurno izlazi iz krize, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić. U novembru se otvara nova "Bošova" fabrika u Šimanovcima, a i "Mercedes" je sve bliži FAP-u, najavio Vučić.
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otvorio je, zajedno sa investitorima, novu štampariju kompanije "Ringijer-Aksel Špringer", uz poruku da je to dokaz da je Srbija sigurna zemlja za ulaganje i uz uverenje da zemlja polako, ali sigurno izlazi iz krize.
Vučić je na otvaranju štamparije ATP "Print" rekao da je ova investicija za Vladu Srbije važna iz više razloga, pored ostalog i zato što je u našem interesu da kompanije koje ulažu u našoj zemlji mogu da ostvare profit i da pri tom nemaju nikakve, ni pravne, ni političke prepreke na tom putu.
Prema njegovim rečima, otvaranje ATP "Printa" govori mnogo toga dobrog o kompanijama - investitorima, ali, kako je primetio, ne govori loše, već dobro i o Vladi Srbije, jer tako moćne kompanije ne bi ulagale u zemlju koja je nesigurna i u kojoj ne mogu pozitivno da posluju.
"Zahvalni smo im na ulaganju i zadovoljni što su razumeli da je Srbija dobro mesto za investiranje", rekao je Vučić i dodao da je veoma bitno što će tu biti i novih radnih mesta, i da su naši građevinari realizovali taj projekat.
Vicepremijer je istakao da se neretko ne slaže sa svim onim što se objavi u izdanjima "Ringijer-Aksel Špringera", ali smatra da to takođe dobro govori i o Vladi Srbije.
Primetio je da su možda izabrali dobar put, jer, kako je objasnio, naš narod voli da kritikuje Vladu Srbije, a i za vladu je to dobro, rekao je, jer će pod pritiskom više i bolje raditi.
Vučić je najavio da se u novembru otvara nova "Bošova" fabrika u Šimanovcima sa 600 zaposlenih i dodao da je to velika vest za Srbiju.
"Čini mi se da je i Mercedes sve bliži FAP-u, možda će se ljutiti na mene što sam ovo izgovorio, a ja ne mogu da vam kažem koliko je to dobra vest za Srbiju. Trebalo bi dati Nobelovu nagradu onome ko reši pitanje FAP-a, '14. okobra' i 'Prve petoletke'. Mnogo bismo time učinili", naveo je Vučić.
Prvi potpredsednik vlade je najavio i dolazak firme iz UAE "Mubadala" i izrazio nadu da će s tim investicijama u Srbiju stići "neka nova energija" koja će konačno pokrenuti zemlju.

Vulin ostaje direktor Kancelarije za KiM
Ispred otvorene štamparije, Vučić je rekao da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je kandidovan za ministra bez portfelja, ostati da obavlja tu funkciju.
Vučić je rekao da misli da će Vulin nastaviti da obavlja funkciju direktora, zato što to inače ide uz mesto koje će dobiti u rekonstruisanoj vladi, a to je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju.
"Što se tiče direktora BIA , to će se uraditi sa predsednikom Nikolićem jer je to veoma važno u smislu borbe protiv korupcije i kriminala, stabilnosti zemlje i obaveza prema stranim partnerima da to bude ličnos poput Nebojše Rodić, rekao je Vučić.
On je naveo da na to to mesto treba postaviti nekog ko će uz najmanju primenu različitih mera postići najbolje rezultate, ističući da je u ovoj godini 2,7 puta bilo manje primene tih mera, nego u prethodnoj sa većim brojem krivično pravnih postupaka.
Vučić je dodao i da nije bilo zloupotreba ni primene mera zarad informacija koje mogu da se koriste u političke svrhe, već zbog ozbiljnih sumnji za izvršenje teških krivičnih dela.