Vesti
Politika
"Dobri odnosi Srbije i BiH"
13.09.2013. 20:00
Izvor: B92
"Dobri odnosi Srbije i BiH"
Sarajevo -- Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se u Sarajevu s predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem i članom Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.
Sagovornici su zaključili da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i da postoji perspektiva daljeg unapređenja u svim aspektima.
Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, dosadašnja dinamika susreta na visokom nivou između dve zemlje je dobar pokazatelj obostrane spremnosti za unapređenje sveukupnih odnosa i pronalaženja rešenja za pitanja od regionalnog interesa i vezanih za neposrednu i bližu saradnju.
Rečeno je da je u interesu obe zemlje jačanje ekonomske saradnje, zbog čega su podržane aktivnosti za organizovanje zajedničkih nastupa na trećim tržištima gde BiH i Srbija imaju dobro razvijenu mrežu političkih i ekonomskih veza.
Razgovarajući o evropskim integracijama članovi Predsedništva BiH i premijer Srbije izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u ovoj oblasti.
Pozdravljen je i napredak Srbije ka EU, što je ocenjeno i kao podsticaj BiH da bržim koracima ide ka evropskim integracijama.
Dačić je danas u Sarajevu s ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem i ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem potpisao Izjavu o zajedničkoj saradnji iz oblasti bezbednosti u kojoj su precizirana sva područja u kojima tri zemlje mogu unaprediti saradnju.
Ministri su u zajedničkoj izjavi potvrdili nameru o daljoj regionalnoj saradnji na polju borbe protiv organizovanog kriminala i svih oblika terorizma.
U izjavi se ukazuje na značaj aktivnosti ministarstava usmernih ka jačanju saradnje u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala, preduzimanja zajedničkih mera u prevenciji, otkrivanju i borbi protiv svakog oblika terorizma, a sa ciljem jačanja regionalne bezbednosti za sve građane.
Ministri Ivica Dačić, Fahrudin Radončić i Raško Konjević potpisali su u Sarajevu izjavu o zajedničkoj saradnji u oblasti bezbednosti.