Vesti
Politika
Nikolić: Srbija na dobrom putu, ovo je odlučujuća godina
14.09.2013. 14:00
Izvor: Blic
Nikolić: Srbija na dobrom putu, ovo je odlučujuća godina
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je Srbija na dobrom putu, da je ovo odlučujuća godina i da građani uskoro mogu očekivati bolji život.
Pokrenuli smo mnogo za godinu dana, ovo su odlučujući meseci koji su pred nama i odlučujuća godina i ja vas moliim za još malo strpljenja jer će ovo da rezultira boljim životom za nas i našu decu - rekao je Nikolić u selu Grgure kraj Blaca, gde je održana kulturno-privredna manifestacija "Selo slavi šljivu".
Ovoj manifestaciji prisustvovali su i ambasadori Agentine, Australije, Francuske, Rusije, Koreje, Pakistana, SAD.
"Srbija jeste na dobrom putu i prisustvo ovih ambasdora je dobar znak".
Govoreći o boljem životu građana, Nikolić je kazao da danas u svetu kada kažete da ste iz Srbije oseća se da nas već drugačije gledajlu.
Nikolić je pozvao građane da ne napuštaju ove krajeve, da se više ne vide puste kuće i imanja, da učitelji i nastavnici ne budu tehnološki višak a, kako je kazao, država je dužna da obezbedi uslove za to.
U selu Grgure večeras je održana 4. kulturno-privredna manifestacija "Selo slavi šljivu" a ovaj kraj je poznat po gajenju ovog voća tako da je na površini od 5.000 hektara zasađeno više od dva miliona stabala šljive.

Kirbi: Srpska šljiva prisutna na američkom tržištu
Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi rekao je večeras u selu Grgure da je šljiva iz Srbije već prisutna na američkom tržistu.
"Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) već sarađuje s malim poljoprivrednim proizvodjačima u Srbiji kako bismo podigli lanac proizvodnje, tako da se ne izvozi samo sirovo voće, već i prerađeno, poput slatka, pekmeza, pa i šljivovice", rekao je Kirbi agenciji Beta posle otvaranja manifestacije "Selo slavi šljivu" u selu Grgure, u opštini Blace.
On je rekao da je u selu Grgure organizovana odlična manifestacija, jer je jedno malo mesto ponosno na svoje nasledje i želi svetu da pokaže šta sve ima.
Kirbi je kazao da je i njegov deda nekad proizvodio rakiju i da je ponosan na to, kao i da zna da predsednik Srbije Tomislav Nikolić proizvodi rakiju. "Uvek ću rado sa predsednikom Nikolićem popiti čašicu rakije", rekao je američki ambasador.