Vesti
Politika
SNS traži izbore u Vojvodini
Beograd -- Ministar regionalnog i lokalnog razvoja Igor Mirović rekao da očekuje od pokrajinske vlasti u Vojvodini da raspiše izbore umesto što se "uvlači u ljušturu".
15.09.2013. 14:00
Izvor: b92
Beograd -- Ministar regionalnog i lokalnog razvoja Igor Mirović rekao da očekuje od pokrajinske vlasti u Vojvodini da raspiše izbore umesto što se "uvlači u ljušturu".
"Prirodno bi bilo da vlast pozove na dijalog o tome da se skrati mandat pokrajinske vlasti. To bi bila normalna i civilizovana reakcija, a nenormalna i nedemokratska rekacija bi bila da se uvlače u svoju političku ljušturu i da deluje da se oko njih ništa ne dešava", rekao je Mirović za televiziju "Pink".
On je naveo da Demorkatska stranka (DS) treba da pokaže da im je stalo do izbora i volje građana, nakon što nije osvojila ni jedan mandat na izboima za pokrajinske poslanike i nakon što SNS pobedi na predstojećim lokalnim izborima u Vrbasu i Odzacima.
Mirović je kazao da optimizam za pobedu u Vrbasu gradi na ugledu stranke i predloženim kandidatima, a koaliciju DS-a i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) uporedio je sa davljenikom i slamkom spasa.
"Vihor zvani SNS će uspesti da spasi tog davljenika (DS) i slamku (URS), tako što će ih smestiti u opoziciju", istakao je Miroviić.
Lokalni izbori u Vrbasu zakazni su za 13. oktobar, a u Odzacima za kraj godine.
Mirović je najavio i da će promeniti kriterijume davanja sredstava za projekte sa kojima kokurišu lokalne samuprave, odnosno da politička podobnost više neće biti presudna.
"Promenićemo odnos prema kriterijumima na osnivu kojih su deljena sredstva, da bez političkih vizura, već stručnim pristupom odredim kojim je lokalnim samupravama neophodna pomoć", kazao je ministar.
Prema njegovim rečima, to ne znači da će biti obustavljeni projekti koji su započeti, a koji su dobri.