Vesti
Politika
Đilas: Sramno da Subotić blati
20.09.2013. 20:00
Izvor: B92
Đilas: Sramno da Subotić blati
Beograd -- Predsednik DS Dragan Đilas ocenio da je sramno što se Stanku Subotiću dozvoljava da u javnosti blati porodicu ubijenog premijera Zorana Đinđića.
Đilas je u pisanoj izjavi naveo da se Subotić vratio u Srbiju nakon sedam bekstva i to uz deset puta niže jemstvo, od ranije nuđenih pet miliona evra, i da se on sada upušta u obračun sa političkim protivnicima onih koji su mu to i omogućili.
"Nedopustiva je atmosfera u kojoj je Stanko Subotić medijska zvezda, aktivan učesnik u političkom životu i čovek koji smatra da ima moralno i svako drugo pravo da optužuje ubijenog premijera ove zemlje, njegovu porodicu, Demokratsku stranku, kao i ljude koji su rizikovali svoj život da bi se borili protiv organizovanog kriminala", naveo je Đilas.
Lider DS je dodao da je "nedopustivo da mediji prenose izjave Subotića", koji bi, da ima dokaze za njih, do sada odštetu tražio pred sudom.
Đilas kaže da Subotić objavljuje neistine u političke svrhe, verujući da će ga "dokazivanje vernosti vladajućem režinu osloboditi utvrđivanja odgovornosti za krivično delo za koje je optužen.