Vesti
Politika
Mihajlović: SNS preuzima odgovornost za Beograd
27.09.2013. 12:00
Izvor: kurir-info.rs
Mihajlović: SNS preuzima odgovornost za Beograd
Mogu da obećam da građani neće trpeti, već da će im sigurno biti bolje, navela je potpredsednica SNS
BEOGRAD - Potpredsednica Srpska napredne stranke Zorana Mihajlović rekla je danas da je SNS "preuzela odgovornost za Beograd" i da će se uhvatiti u koštac sa svim problemima u glavnom gradu.
"Mogu da obećam da građani neće trpeti, već da će im sigurno biti bolje. Biće nastavljena socijalna politika ne samo za penzionere i trudnice - biće i drugih dobrih stvari, ali kakva je do sada bila socijalna politika kada je stalni porst siromaštva u glavnom gradu", ukazala Mihajlović.
Ona je rekla da se SNS zalaže za izbore u glavnom gradu, ali nije htela da potvrdi da li će ih zaista biti.
"SNS nema problem da bude izbora u nekoj varijanti od šest meseci, ali razgovaraćemo s našim koalicionim partnerima. Nikada ni jednu odluku nismo doneli bez razgovra s parternima. Ništa ne sečemo preko kolena", rekla je Mihajlović koja je i ministarka energetike.
Ona je kazala i da sada predstoje razgovori s direktorima gradskih komunalnih preduzeća koja, kako je rekla, imaju dugove od ukupno 403 miliona evra. Mihajlović je ponovila da je Grad ukupno zadužen sa oko 800 miliona evra i da će sumnjivi poslovi biti ispitani, a ona veruje da nadležni organi to već rade.
Rekla je i da se SNS zalaže za vanredne izbore u Vojvodini, ali da ni o tome nije bilo razgovora s drugim političkim strankama. Na pitanje da li su promena vlasti u Beogradu i zahtev za izbore u Vojvodini uvertira za vanredne poslaničke izbore u Srbiji marta iduće godine, Mihajlović je kazala da "niko ni jednog trenutka nije pomenuo parlamentarne izbore".
"Niko ne govori o parlamentarnim izborima. Mi smo pre par meseci doneli odluku u Predsedništvu (SNS) da se ne ide na izbore, naša odluka je da zemlja ide napred", rekla je ona.