Vesti
Politika
Vučić: Izbori nam nisu potrebni
02.10.2013. 20:00
Izvor: mondo
Vučić: Izbori nam nisu potrebni
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić smatra da vanredni parlamentarni izbori nisu potrebni.
Međutim, on je dodao i da je na svaku optužbu da je neko izgubio legitimitet "uvek potrebno odgovoriti proverom".
Vučić je na otvaranju fabrike "Magna siting" u Odžacima, odgovarajući na pitanja novinara da se stiče utisak da je počla svojevrsna izborna kampanja, rekao da on ni danas nije govorio ništa što bi ličilo na kampanju, niti je bilo koga, bilo koju stranku pominjao, niti je bilo koju zaboravljao, ni slučajno, ni namerno.
"Ne mislim da su nam izbori potrebni, a svakome ko to misli, pa makar ne razumevao razliku između legaliteta i legitimiteta... ako sumnja u legitimitet mogu da poručim da je to najveća moguća optužba i zato je uvek potrebno odgovoriti proverom", rekao je Vučić.
On je dodao da svakome ko sumnja u legitimitet treba dati šansu da svoj legitimitet potvrdi i dokaže da su tvrdnje o postojanju nelegitimiteta kod drugih tačne.
Ali, dodao je, i takvi treba da budu istovremeno spremni da odgovore na isti način kada je njihov "kolač vlasti" u pitanju i kada postoje sumnje u njihov legitimitet.
Vučić se osvrnuo i na predstojeće izbore na Kosovu i izjavio da se još razgovara o problemu s interno raseljenima sa Kosova i Metohije koji bi želeli da glasaju na novembarskim izborima.
On je naglasio da se nada da će to biti uspešno rešeno, što je, kako je dodao, već urađeno za 12.000 osoba.
Vučić je, nakon otvaranja fabrike "Magna Seating" u Odžacima, pojasnio da se reč o problemu s dokumentima, jer ti su ljudi, naveo je, proterani 1998, 1999. godine i sada im neko kaže: "Ti nemaš dokumenta iz 1998. i 1999".
Dodao je da misli da je u pitanju tehnički problem, za koji se nada da biti uspešno rešen i naveo da su iz Prištine poručili da dokumenta koja imaju raseljeni Srbi nisu ispravna, te da je to izgledalo "kao da je Srbija probala da nešto falsifikuje".