Vesti
Politika
DSS: Vučić vodi istu politiku kao Djilas i Jovanović
07.10.2013. 20:00
Izvor: blic
DSS: Vučić vodi istu politiku kao Djilas i Jovanović
Demokratska stranka Srbije smatra da bi u slučaju tv duela potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa liderima opozicije on trebalo da sedi zajedno sa predsednicima Demokratske stranke i Liberalno-demokratske partije Srbije, dok bi na suprotnoj strani stola sam sedeo njihov lider Vojislav Koštunica.
Portparol DSS-a Petar Petković rekao je danas na konferenciji za novinare da Vučić zajedno sa liderima DS-a i LDP-a, Draganom Đilasom i Čedomirom Jovanoviće, zagovara istu pogubnu politiku približavanja Evropskoj uniji, dok se tome jedini protivi predsednik DSS-a Vojislav Koštunica.
Da je politika evropskih integracija Srbije pogubna za ekonomske i političke interese zemlje pokazuje i primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koja je Srbiji, prema računici iz DSS-a, koštala na stotine miliona evra.
Petković je rekao da DSS smatra da zbog primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ni najavljene mere Vlade Srbije za smanjenje budžetskgo deficita i podsticaj privrednog razvoja nemaju šanse za uspeh.
"SSP je kao omča oko vrata srpske privrede. Srbija je od 2008. izgubila na stotine miliona evra zbog primene tog sporazuma", rekao je portparol DS S-a.
Prema stavu te stranke, jedino rešenje da Srbija proglasi političku neutralnost i da odustane od daljih evropskih integracija kako ne bi dalje urušavala svoju privredu.