Vesti
Politika
Tradicija prijateljstva Srbije i Emirata
12.12.2013. 20:00
Izvor: RTS
Tradicija prijateljstva Srbije i Emirata
Srbija nije privržena Emiratima zato što je reč o ekonomski moćnoj državi, već zato što postoji tradicionalno prijateljstvo dva naroda, istakao predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa princom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom. Šeik istakao da ceni iskrenost srpskih prijatelja i da radi isključivo sa partnerima kojima veruje.
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa princom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom i tom prilikom istakao iskreno i otvoreno prijateljstvo dvaju naroda.
"Srbija nije privržena Emiratima zato što je reč o ekonomski moćnoj državi, već zato što postoji tradicionalno partnerstvo i otvoreno prijateljstvo dvaju naroda. Mi znamo da se mnoge zemlje bore za vašu naklonost, a vi ste izabrali baš Srbiju. Srpski narod to zna da ceni", istakao je predsednik Srbije.
"Kada ste pre nešto više od godinu dana došli ovde, prepoznali ste našu politiku, našu odlučnost da Srbija bude mirna i stabilna zemlja", naglasio je Nikolić i dodao da garantuje da se ta politika nije promenila.
Predsednik Tomislav Nikolić izvestio je svog sagovornika o značajnim rezultatima koji su postignuti, pre svega na obnavljanju starih prijateljstava Srbije, unapređenju ugleda zemlje u svetu, nastavku ostvarivanja strateških prioriteta, koji se tiču evrointegracija i stvaranja ambijenta za privlačenje stranih investicija.
"Investicija u 'Er Srbiju' se uspešno realizuje i to je snažan most koji Srbiju povezuje sa svetom", podvukao je predsednik.
Naglasio je i da se problem Kosova i Metohije rešava na najbolji mogući način, koji će biti zadovoljavajući za obe strane.
Šeik Muhamed bin Zajed rekao je da veoma ceni iskrenost srpskih prijatelja i istakao da ta zemlja radi isključivo sa partnerima kojima veruje.
"Mi verujemo u Srbiju, verujemo u naše prijateljstvo" naglasio je šeik Bin Zajed.
Poručio je da je zadovoljan statusom investicije u "Er Srbiju" i istakao uverenje da će ta investicija biti dobar primer i za druge potencijalne investitore.
Šeik je naglasio da je istrajan i uporan rad predsednika i Vlade doneo vidljive rezultate i da ti rezultati čine Srbiju stabilnim i poželjnim mestom za investicije.
Sastanku su prisustvovali premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, i mnogi drugi zvaničnici iz Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Na sastanku je bilo reči i o investicijama u srpsku poljoprivredu, infrastrukturu, kao i projekat „Beograd na vodi".