Vesti
Politika
Dejanović: Ne očekujem parlamentarne izbore
16.12.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Dejanović: Ne očekujem parlamentarne izbore
Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da ne očekuje da se sa beogradskim izborima istovremeno održe i vanredni parlamentarni.
"Mislim da se to neće dogoditi. Meni se čini da oni koji danas čine vlast aposolutno nemaju protivnike koji bi nekako bitnije mogli promeniti atmosferu, a čini mi se i da je atmosfera u Srbiji takva da parlametnarnih izbora neće biti", rekla je Đukić-Dejanović Tanjugu.
Prema njenim rečima, politička stabilnost jedne zemlje se meri izbornim rezultatima, ali onog momenta kada u telu koje predstavlja građane, a to je Narodna skupština, to pitanje dođe na dnevni red i najveći broj poslanika ili bar većina bude mislila da treba ići na republičke izbore sa beogradskim, to će tek onda biti realno.
Đukić-Dejanović je čestitala SNS na izbornoj pobedi na lokalnim izborima u Odžacima, Kostolcu i beogradskoj opštini Voždovac, istakavši da su socijalisti i koalicija SPS-PUPS-JS u svim sredinama zadržali ili popravili izborni rezultat i povećali broj građana koji su im dali poverenje, ali da, ipak, nisu zadovoljni rezultatima.
"Ne možemo naravno reći da smo zadovoljni izborima, očigledno je da ćemo morati da intienziviramo rad, a ne samo da se bavimo državnim pitanjima kako to, inače, bar neki od nas rade i očekujem da ćemo na narednim izborima biti bolji", rekla je Đukić Dejanović.
Potpredsednica socijalista je takođe ocenila da je SNS, očigledno, napravila jedan front, a ne samo partijsku organizaciju koja izlazi na izbore.
"Očigledno je da ono što radimo u vladi, dakle SNS i mi socijalisti, sa našim koalicionim pratnerima, dobija podršku građana, bar onih koji izlaze na izbore i žele da daju podršku vladi", ocenila je ona.
Đukić-Dejanović je ukazala i na činjencu da SPS ne gubi popularnost iako je u vlasti, kao i na činjenicu da raste popularnost SNS, što vidi kao očigledno raspoloženje građana za borbu protiv korupcije.
"Građani očigledno veruju da će ekonomski razvoj doći u Srbiju kao posledica čitavnog niza političkih napora i aktivnosti i zato daju šansu upravo nama", dodala je ona.
Đukić-Dejanović je ocenila i da je moguće da u lokalnim sredinama jedna grupacija dobije većinu takvu da može sama da formira vlast, ali je na nivou Srbije to malo verovatno.
Prema postojećim rezultatima, smatra potpredsednica socijalista, vrlo je verovatno da bi građani opet imali najveće poverenje upravo u one koji su sada u vlasti, pa to treba procenjivati.
U svakom slučaju, zaključila je Đukić Dejanović, izbori su mesto gde se politički suprotstavljena mišljenja plasiraju građanima, a građani o tome odlučuju i sasvim je u redu da se, ukoliko oni budu raspoloženi za nekakve izbore, a ne za dalje korake vlade i akutelne politike, to i dogodi.