Vesti
Politika
Dačić i Selaković sutra na konferenciji u Budvi
18.12.2013. 20:00
Izvor: Akter
Dačić i Selaković sutra na konferenciji u Budvi
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković učestvovaće na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji EU - Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova, koja se održava sutra i u petak u Budvi
U okviru prvog dana, ministar Selaković, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sastaće se sa ministrom pravde i potpredsednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem, i sa drugim predstavnicima ministarstava pravde zemalja učesnica.
Drugog dana konferencije Selaković će govoriti o reformi pravosuđa u Srbiji, borbi protiv korupcije i unapređenju ljudskih prava, kao i važnosti sistemskih izmena pravosudnog sistema Srbije od kojih zavisi dalji tok pregovora sa EU.
Organizatori foruma su ministarstva pravde i unutrašnjih poslova Crne Gore u saradnji sa Litvanskim predsedavanjem Saveta Evropske unije.
Forum je posvećen regionalnoj saradnji država Zapadnog Balkana u oblasti pravde i unutrašnjih poslova, a u kontekstu evropskih integracija.
Skupu će, kako se navodi, prisustvovati i evropska komesarka za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrom, deset ministara unutrašnjih poslova i pravde država iz regiona, kao i predstavnici Saveta EU, Interpola, Europola i drugih evropskih institucija i organizacija koje se bave pitanjima iz domena unutrašnjih poslova i pravde.