Vesti
Politika
Vučić: Više stranih investicija 2014.
19.12.2013. 20:00
Izvor: RTS
Vučić: Više stranih investicija 2014.
Naredna godina biće dva ili tri puta bolja nego 2013. kada je u pitanju direktan upliv stranih investicija, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić. SNS će 2014. godine predstaviti akcioni plan za narednih nekoliko godina, rekao Vučić.
Potpredsednik Vlade i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija u 2014. godini biti bliža EU i nastaviti saradnju sa Rusijom, Kinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i drugim zemljama.
"Uveren sam da ćemo moći da izmenimo brojne zakone, kojima ćemo, pre svega, još snažnije privlačiti strane investitore", napisao je Vučić u stranačkom glasilu Informator, što je posle objavljeno na sajtu SNS-a, prenose agencije.
Vučić je ocenio da će 2014. biti "dva ili tri puta bolja nego 2013. godina kada je u pitanju direktan upliv stranih investicija".
Predsednik SNS-a je naveo da će 2014. godine stranka predstaviti akcioni plan za narednih nekoliko godina.
"Jasno je da smo upravo mi najodgovorniji za budućnost našeg naroda i naše zemlje. Zato želim da izađemo sa konkretnim planom, da ljudi tačno vide šta je naša vizija i da objasnimo kako ćemo je ostvariti, da to ne bi bio samo spisak lepih želja", naveo je Vučić.
Vučić je ukazao na to da su u 2013. godini započeti mnogi poslovi, povučeni mnogi teški potezi i da se Srbija pokrenula s mrtve tačke.
"Želim da vam se zahvalim na trpeljivosti i strpljenju zato što znate da radimo težak posao i što verujete u nas. Želim da vam se zahvalim na podršci, radu, istrajnosti i da vam obećam da ćemo u svakoj narednoj godini raditi još napornije", rekao je Vučić.
Vučić je članovima SNS-a poručio da je njihov posao da lestvicu podižu još više, da se ponošaju mnogo odgovornije nego što su se svi drugi ponašali, "čak odgovornije nego što smo se i sami ponašali".