Vesti
Politika
Novi Sad: SNS ne prejudicira nikakve izbore niti raskol
25.12.2013. 20:00
Izvor: Blic
Novi Sad: SNS ne prejudicira nikakve izbore niti raskol
Saopštenjem Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu da neće po svaku cenu činiti vlast u tom gradu, naprednjaci ne prejudiciraju nikakve izbore niti raskol u vladajućoj koaliciji, ali poručuju svima da moraju promeniti način rada i razmišljanja, izjavio je danas potpredsednik tog odbora Damir Zobenica.
Zobenica je istakao da to saopštenje predstavlja poruku svima, a pre svega koalicionim partnerima da će, ubuduće, svi morati da se ponašaju na drugačiji način
On je u izjavi Tanjugu naglasio da iz SNS-a neće govoriti o imenima, odnosno o strankama koje čine vladajuću koaliciju u gradu, na koje bi se eventualno odnosilo navedeno saopštenje.
- U ovih godinu i po SNS je pokazala da je ubedljivo najodgovorniji deo vladajuće koalicije u Novom Sadu - rekao je Zobenica, koji rešenje vidi u tome da svi koalicioni partneri prate SNS u sprovodjenju državne politike koju vodi Aleksandar Vučić.
- Ukoliko budu ispoštavani svi principi na kojima je zasnovana naša stranka, nikakve priče o novim izborima ili o promeni koalicije neće biti - poručio je Zobenica.
On je dodao da se odgovornost direktora javnih preduzeća i gradskih ministara razlikuje kada je u pitanju SNS i sve ostale stranke vladajuće koalicije, jer u SNS, kako je rekao, vlast i sistem vrednosti potpuno drugačije shvataju od svih ostalih.
- Želimo jednostavno da ostali prate politiku SNS i Aleksandra Vučića - naglasio je Zobenica.
Na pitanje kako komentariše navode da današnje saopštenje predstavlja jedan vid predizborne kampanje, te tvrdnje da su novosadski naprednjaci već sklopili dogovor sa LSV, Zobenica je kazao da to apsolutno nije tačno.
- SNS je u proteklih godinu i po dana na delu pokazala svoju korektnost i tako će biti i ubuduće, dok je god SNS u koaliciji neće ni sa kim praviti bilo kakve dogovore - poručio je Zobenica.
Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je ranije danas da naprednjaci ubuduće neće po svaku cenu činiti gradsku vlast ukoliko ne budu mogli u potpunosti da prate državnu i stranačku politiku, kao i da neće dozvoliti neodgovorno ponašanje pojedinih koalicionih partnera.