Vesti
Politika
Raspisivanje izbora u narednih 10 dana
14.01.2014. 20:00
Izvor: Akter
Raspisivanje izbora u narednih 10 dana
Kosovska predsednica Atifete Jahjaga će u narednih 10 dana raspisati izbore za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, najavio je Slobodan Petrović
On je novinarima u Domu kulture u Gračanici rekao da ti izbori treba da se održe najranije u roku od 30 do 45 dana od dana raspisavanja.
Petrović je naveo i da je danas uputio predsednici Kosova pismo sa izveštajem o lokalnim izborima koje je sačinilo ministarstvo kojim rukovodi.
On je dodao i da su gradonačelnici u tri ostale opštine na severu Kosova preuzeli svoje mandate i da su oni potpuno legalni.
Petrović je čestitao svim odbornicima i gradonačenicima koji su izabrani na lokalnim izborima na uspešno sprovedenom izbornom procesu.
Petrović je u Domu kulture prisustvovao projekciji filma "Montevideo, vidimo se opet" koji je izazvao veliku pažnju Srba iz tog dela Kosova.
Promociji su prisustvovao rediltelj tog filma Dragan Bjelogrlić, deo glumačke ekipe, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacicć i ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.