Vesti
Politika
Dačić: Jedinstvo u borbi protiv kriminala
15.01.2014. 20:00
Izvor: RTS
Dačić: Jedinstvo u borbi protiv kriminala
U Vladi Srbije postoji potpuno jedinstvo i saglasnost da je borba protiv kriminala i korupcije prioritet u radu, rekao premijer Ivica Dačić. Oko toga u Vladi nema dilema ni nejedinstva, ni na nivou stranaka, niti članova Vlade, istakao je Dačić.
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da u Vladi Srbije postoji potpuno jedinstvo i saglasnost da je borba protiv kriminala i korupcije prioritet u radu Vlade i da je u najboljem interesu Srbije da se beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije nastavi.
"Oko toga u Vladi nema dilema ni nejedinstva, ni na nivou stranaka, niti članova Vlade. Gradimo bolju Srbiju, bez kriminala i korupcije i od toga nema odustajanja", navodi se u izjavi premijera.
Napredak koji je ostvaren u dijalogu sa Prištinom i rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije, prepoznala je i Evropska unija kao ključne kriterijume za otvaranje pregovora o pristupanju EU, koji počinju 21. januara, naveo je Dačić, a prenela Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.
Premijer je izjavio da te "vrednosti podrazumevaju uspostavljanje vladavine prava i jednakosti pred zakonom svih građana, bez obzira na društveni status, finansijsku moć i političku pripadnost".
I u narednom periodu, kako je naveo Dačić, ključna poglavlja i kriterijumi u evropskim integracijama će, pored dijaloga sa Prištinom, biti poglavlja 23. i 24. koja se tiču pravde, bezbednosti i borbe protiv kriminala i korupcije.
Na tim principima je i formirana ova vlada i u najboljem je interesu Srbije da se takva politika i beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije nastavi, saopštio je Dačić.