Vesti
Politika
Jovičić: Ogromno interesovanje za koaliciju sa SNS
17.01.2014. 20:00
Izvor: Blic
Jovičić: Ogromno interesovanje za koaliciju sa SNS
Beograd - Srpska napredna stranka će do 29. januara, kada počinje izborna kampanja, izaći sa timom i kandidatom za gradonačelnika Beograda, izjavio je funkcioner SNS Aleksandar Jovičić i istakao da vlada ogromno interesovanje drugih stranaka za koaliciju s naprednjacima.
- Interesantno je da vlada ogromno interesovanje da se uđe u koaliciju sa SNS, čak i od onih stranaka za koje nikada ne biste rekli da će želeti da rade sa nama, ali i oni su prepoznali odgovornost i poverenje koje smo dobili od građana - rekao je Jovičić.
On u ovom trenutku nije želeo da kaže o kojim strankama je reč.
- Mogu samo reći da svi žele da razgovaraju sa SNS, ali da konačan stav nije donet - 29. januara počinju predizborne aktivnosti i do tada će sve biti jasnije - rekao je Jovičić Tanjugu i dodao da će eventualno pravljenje bilo kakve koalicije zavisiti, pre svega, od programa koji će biti ponuđen Beograđanima, a ne toga da li naprednjacima treba dva do tri procenta više.
To će biti tema koja će se naći na stranačkim organima, kao i to ko će biti i kandidat za gradonačelnika.
- Očekujemo sednicu Predsedništva, čak i Glavnog odbora i izaćićemo sa ljudima koji će predvoditi tim za Beograd - naveo je Jovičić.
On je istakao da su za vođenje velikih sistema potrebni ljudi, a ne samo jedan čovek.
- Imali smo priliku da vidimo šta znači autokratski sistem jednog čoveka kada se pita za sve u glavnom gradu - rekao je Jovičić koji je potpredsdnik Izvršnog odbora SNS.
Naprednjaci će, kako je naglasio, insistirati na suzbijanju korupcije u glavnom gradu, stvaranju dobrog poslovnog ambijenta za domaće i strane investitore, kao i decentralizaciji Beograda.