Vesti
Politika
Tadić: Izlazim iz Demokratske stranke
30.01.2014. 20:00
Izvor: Blic
Tadić: Izlazim iz Demokratske stranke
Izlazim iz DS pošto je stranka odlučila da izađe na izbore s ljudima koji su joj doneli epitet aferaške. Odluku o tome da li ću učestvovati na predstojećim izborima doneću ubrzo - rekao je bivši predsednik Srbije i počasni predsednik DS Boris Tadić na konferenciji za novinare.
Ova odluka, kazao je, nije protiv članova DS-a. Ona je zbog njih.
- Ubeđen sam da je Srbiji potrebna nova Demokratska stranka koja će obezbediti trajni mir na prostoru Zapadnog Balkana - kazao je Tadić.
Obrazlažući odluku, on je naveo uverenje da je DS gubila na popularnosti dobrim delom zbog afera iz vremena Zorana Živkovića.
- Poznata je sintagma o žutim lopovima, o čemu nikakvog udela nisam imao, ali sam plaćao političku cenu. Danas vidim da DS, njeno novo rukovodstvo želi na ove izbore sa tim ljudima, koji su nas vodili ka izbornom cenzusu. Jedino što mogu da očekujem jeste da aktivni članovi DS ponovo postanu Beba Popović i Cane Subotić. Takva vrsta politike ne vodi ds u misiju zbog koje je osnovana i zbog koje sam joj pristupio na samom početku njenog života - kazao je Tadić.
On je istakao da nije formirao demokratski front niti bilo kakvu političku insitituciju sličnog revolucionarnog imena.
- Mnogi od aktera koji su pominjani u vesti sa kojima je trebalo da formiram taj front, nisam video mesecima, gotovo godinu i po dana. To je sva istina - naveo je Tadić.
Pre dva dana se pojavila informacija da će na martovskim izborima počasni predsednik DS i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić predvoditi široki demokratski pokret čiji naziv bi, bar kada je reč o izbornoj listi, trebalo da bude “Demokratski front”.
U Demokratskom frontu trebalo bi da se nađu stranke LSV Nenada Čanka, URS Mlađana Dinkića i ZZS Dušana Petrovića.

Tadić:Narednih dana odluka da li ću nastupiti na izborima
Boris Tadić kaže da će narednih dana doneti odluku o tome da li će nastupati na predstojećim parlamentarnim izborima.
- O tome šta ću raditi u budućnosti u Srbiji odluku ću doneti narednih dana. Još odluku o tome nisam doneo, a da li ću nastupati na ovim izborima u bilo kakavom političkom savezu, o tome ću odluku doneti narednih dana - rekao je Tadić na konferenciji za novinare.