Vesti
Politika
Dačić: Izborna lista spremna
04.02.2014. 20:00
Izvor: Akter
Dačić: Izborna lista spremna
Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da je izborna lista kandidata za poslanike koalicije SPS-PUPS-JS spremna, a prikupljanje potpisa je pri kraju
On je dodao da su proporcije među tim strankama koalicije jednake kao i za prethodne izbore 2012. godine.

Dačić je novinarima, pred početak sednice Glavnog odbora u sedištu stranke, rekao da je ovoga puta dogovor postignut lako i na vreme u vezi sa izbornom listom i da je koalicija spremna za izbore, iako ih nije tražila.

Dačić, koji je i premijer vlade u tehničkom mandatu, rekao je da vlada nastavlja da radi bez obzira na predizbornu kampanju i naveo da narednih od pet do šest dana neće biti u zemlji s obzirom na obaveze koje ima kao premijer.

"Srbija je važnija od svake predizborne kampanje. Nema vremena za spektakularnu kampanju, vlada mora da radi, a ja putujem u SAD na sednicu Saveta bezbednosti UN posvećenu Kosovu i imaću razgovore u Kongresu, bezbednosnim agencijama i prisustvovaću molitvenom doručku koji organizuje predsednik Obama", rekao je Dačić.

On je dodao da će 12. februara biti nastavljen dijalog sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, i ukazao da u predizbornoj kampanji ne može biti zloupotrebe događaja u partijske svrhe.

"Kome može da bude u korist susret sa Hašimom Tačijem? U Berlinu sam mu rekao da bi mi sada, tokom predizborne kampanje, mnogo više značilo da sam se pobio sa njim", rekao je Dačić.

Lider socijalista je takođe ukazao i da je koalicija SPS-PUPS-JS realna kombinacija stranaka levice, a ne predizborna koalicija, i da to nije koalicija nemogućih partnera, zbog čega tako dugo i traje.

Socijalisti su pre sednice GO održali i sednicu Izvršnog odbora stranke, a na GO će biti doneta odluka o načinu učešća na parlamentarnim izborima u okviru iste koalicije, sva potrebna dokumenta i odluke.

"Pri kraju smo sa prikupljanjem potpisa i uskoro ćemo predati listu kandidata za poslanike", rekao je Dačić.