Vesti
Politika
Nikolić sa Mandićem
05.02.2014. 20:00
Izvor: RTS
Nikolić sa Mandićem
Srpske partije u Crnoj Gori treba same da odlučuju o politici koju vode i dobiće podršku koju traže, istakao predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa liderom Nove Srpske Demokratije Andrijom Madićem. Srpske stranke će pobedom na izborima omogućiti bolji život Srbima u Crnoj Gori, ističe Nikolić.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u Beogradu razgovoru sa liderom Nove Srpske Demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem, rekao da srpske partije u Crnoj Gori treba same da odlučuju o politici koju vode, a da će dobiti podršku koju traže.
Nikolić je naglasio da ne želi da se meša u njihovu odluku sa kim će ulaziti u koalicije i na koji način će najbolje zastupati interese srpskog naroda, saopštila je Pres služba predsednika Republike.
Predsednik Srbije je istakao da se nada da će srpske stranke pobedom na izborima i preuzimanjem odgovornosti omogućiti bolji život i ostvarivanje svih prava Srba u Crnoj Gori.
"Podršku koju tražite dobićete, bilo da se radi o institucionalnoj ili o definisanju strateških ciljeva oko kojih Srbi treba da se okupe", naglasio je predsednik Nikolić.
Mandić se zahvalio Nikoliću na podršci i rekao da će njegova stranka pripremiti platformu koja će definisati najvažnije ciljeve Srba u Crnoj Gori, oko koje bi trebalo postići najširi mogući konsenzus političkih predstavnika Srba.
Istovremeno će biti veoma važna podrška Srbije na ostvarivanju tih ciljeva, rekao je Mandić, navedeno je u saopštenju.