Vesti
Politika
Italijanske kompanije dobrodošle u Srbiju
06.02.2014. 20:00
Izvor: RTS
Italijanske kompanije dobrodošle u Srbiju
Italija je jedan od najpouzdanijih partnera Srbiji, rekao je vicepremijer Aleksandar Vučić na sastanku s generalnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Italije Mikeleom Valensisom. Vučić je posebno istakao da su italijanske kompanije dobrodošle u Srbiju.
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa generalnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Italije Mikeleom Valensisom, koji je rekao da je Vlada Italije izgradila program prioriteta predsedavanja Uniji, koje počinje 1. jula, u kojem Srbija ima posebno mesto.
Vučić je potvrdio da su odnosi dveju zemalja prijateljski i veoma bliski, i da je Italija jedna od najpouzdanijih partnera Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
On je zahvalio na podršci Rima evropskim integracijama Srbije i rešavanju pitanja Kosova i Metohije.
Vučić je posebno istakao da su italijanske kompanije dobrodošle u Srbiju i dodao da će se ubuduće stvarati još povoljniji uslovi za strane investicije.
Mikele Valensis je podvukao značaj kontinuiteta prijateljskih odnosa i naglasio da će Italija i dalje podržavati evropsku perspektivu Srbije.
On je preneo da je Vlada Italije izgradila program prioriteta predsedavanja Uniji, što počinje 1. jula, u kojem Srbija ima posebno mesto.
Valensis je rekao da će za vreme predsedavanja pomagati Srbiji i da će nastojati da se otvore nova poglavlja.
Teme razgovora bile su i situacija u regionu i nastavak dijaloga Beograd-Priština, navedeno je u saopštenju.