Vesti
Politika
"DSS najzaslužnija što Srbija nije u NATO"
11.02.2014. 20:00
Izvor:
"DSS najzaslužnija što Srbija nije u NATO"
Lider DSS Vojislav Koštunica poručio je u Sremskoj Mitrovici da je sloboda najveća vrednost i da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO
On je na predizbornom skupu podsetio na sve borbe koje je DSS vodila prethodnih godina - "na borbu za Ustav, koji je i danas brana za one koji žele da rasparčaju Srbiju, borbu za narod i u Srbiji i u Republici Srpskoj, za dostojanstvo i srpske tradicionalne vrednosti".
"Borba DSS je takođe i ona za političku neutralnost", rekao je Koštunica istakavsvsi da je DSS "najzaslužnija je za odbijanje članstva u savezu NATO"
Prema njegovim rečima DSS se protivi i ulasku Srbije u Evropsku uniju, "sa kojom treba da sarađujemo u skladu sa svojim interesima.", saopštila je DSS.
On je je naglasio da pored državnih razloga za neulazak u EU postoje i ekonomski "- jer se od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju prazni budžet Srbije"
Koštunica je podsetio i da je u mnogim zemljama članicama EU u toku ekonomska kriza i velika nezaposlenost, posebno među mladima,navodi se u saopštenju.
On je istakao i da se DSS protivi prodaji poljoprivredne zemlje strancima, "koja će početi 2017. godine", dodaje se u saopštenju.