Vesti
Politika
Koštunica: U EU ćemo biti nebitan narod
17.02.2014. 20:00
Izvor: Blic
Koštunica: U EU ćemo biti nebitan narod
Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica danas je, u okviru kampanje za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 16. mart, posetio Orašac, gde je na mestu podizanja Prvog srpskog ustanka obišao spomenik voždu Karađorđu, a potom na predizbornom skupu u Aranđelovcu poručio da građani ne smeju dozvoliti promenu Ustava.
"Ustanici su pre dva veka stvarali samostalnu Srbiju sa idejom da budemo samobitan i slobodan narod. Ulaskom u EU nećemo biti samobitan, već nebitan narod, a slobodu ćemo izgubiti. Na izborima 16. marta se bira između gubitka slobode i puta političke neutralnosti koji garantuje slobodu", rekao je predsednik DSS.
Koštunica je upozorio da EU insistira na promeni Ustava Srbije zbog Kosova i Metohije i redefinisanja statusa Vojvodine.
"Oni hoće do kraja, uz našu saglasnost, a mi to nikada nećemo dozvoliti, da Kosovo postane nezavisna država, jer bez našeg pristanka, to je još uvek lažna država. Hoće da Vojvodina postane država u državi, pa jednog dana i samostalna država", smatra Koštunica.
Na skupu su, pored Koštunice, govorili i kandidat DSS za narodnog poslanika Miodrag Dimitrijević i potpredsednik DSS Miloš Aligrudić, a građane je pozdravio i Dragovan Vojinović, predsednik Opštinskog odbora DSS Aranđelovac.