Vesti
Politika
Nikolić: Sva prava za sve manjine
26.02.2014. 20:00
Izvor: RTS
Nikolić: Sva prava za sve manjine
Srbija želi da pomogne da manjine uživaju sva prava u punom kapacitetu, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa predsednicom Privremenog organa upravljanja Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzanom Kujundžić Ostojić.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u razgovoru sa Suzanom Kujundžić Ostojić, predsednicom Privremenog organa upravljanja Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, istakao da Srbija želi da pomogne da manjine uživaju sva prava u punom kapacitetu.
Nikolić očekuje da se svi problemi koje Bunjevci imaju objedine i reše na institucionalan način na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, saopštila je Pres služba predsednika Republike.
Suzana Kujundžić Ostojić je iznela brojne probleme sa kojima se suočavaju Bunjevci u domenu svoje političke, kulturne i obrazovne promocije.
Predsednik Nikolić je izrazio spremnost da i lično doprinese razvoju obrazovanja budućih generacija Bunjevaca, rekavši da će ukoliko bude potrebno porodica Nikolić finansirati štampanje knjiga na jezicima manjina.
"Država se trudi da zaštiti retke biljne vrste na području Subotice, koja raste samo na području Subotice, i ništa manje ne sme da se trudi da zaštiti ceo narod", zaključio je predsednik Srbije.
Obećao je da će učiniti sve u svojoj nadležnosti, da se Bunjevcima i drugim manjinama omogući ostvarivanje manjinskih prava koje imaju na osnovu Ustava i Zakona Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.