Vesti
Politika
Vučić: Neće biti ukrajinskog scenarija u Srbiji
01.03.2014. 14:00
Izvor: Blic
Vučić: Neće biti ukrajinskog scenarija u Srbiji
Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je danas da dok je na čelu SNS i ima poverenje građana, u Srbiji se neće desiti ni ukrajinski ni bosanski scenario.
On je naglasio da država može da zaradi za svoj opstanak.
Vučić je na predizbornom skupu SNS u Vladičinom Hanu, rekao da SNS želi da rešava probleme, pre svega ekonomske, ali da je za to nužna politička stabilnost i da "nam zato ne trebaju ni ukrajinski ni bosanski scenario".
"Onima koji sanjaju nemire i nerede hoću da kažem da te snove ne sanjaju, jer dok sam na čelu SNS-a i dok imam poverenje građana u Srbiji neće biti ni ukrajinskog ni bosanskog scenarija, već će da se radi", rekao je Vučić.
On je dodao da je u prethodnom periodu postignuto mnogo, ali da treba još da se radi na pokretanju ekonomije i otvaranju novih radnih mesta i naglasio da Srbija može da zaradi za svoj opstanak i da u narednim godinama smanjuje zaduženja, navodeći da se sada godišnje, samo za kamate izdvaja 1,1 milijarde evra.
Vučić je istakao da je borba protiv korupcije i kriminala koja je započeta, preduslov za razvoj ekonomije, ali i da se pokaže da se lopovluk ne isplati.
"I kada bude teško i kada budete besni, moći ću da dođem ovde kod vas i da vas pogledam u oči, jer ne planiram ništa da ukradem i hoću da živim u ovoj zemlji i ja i moja deca", rekao je Vučić i dodao da će posle 16. marta biti teško, ali da će svakog dana raditi na povećanju industrijske i poljoprivredne proizvodnje.
Vučić je na kraju citirao patrijarha Pavla koji je govorio: "Biće nam bolje, kada mi budemo bolji".
Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao je da će najveći cilj i pažnja SNS nakon 16. marta biti usmereni na razvoj ekonomije, a najveća briga manje razvijeni krajevi Srbije, među kojima je i Pčinjski okrug.
"Rezultati u prethodnih godinu i po dana su bili vidljivi, ali nedovoljni", poručio je Mirović dodajući da Vučić treba da bude novi predsednik vlade koji će svojom energijom i posvećenošću doprineti razvoju države.