Vesti
Politika
Sastanak Ružića i Pakea
03.03.2014. 20:00
Izvor: RTS
Sastanak Ružića i Pakea
Srbija je učinila značajan napredak u reformama, ocenjeno na sastanku ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branka Ružića i direktora za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Žana Erika Pakea.
Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić i direktor za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Žan Erik Pake ocenili su da je Srbija učinila značajan napredak u sprovedenim reformama.
Kako se navodi u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, sastanak je održan u svetlu priprema prve sednice Odbora za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koja će biti održana sutra.
"Naredna faza za državu, u procesu pregovora sa Evropskom unijom, biće mnogo zahtevnija - građani će očekivati brži napredak i ostvarivanje svih svojih prava, kao i jačanje institucija u skladu sa najvišim evropskim normama i primenu donesenih propisa", rekao je Ružić.
On je Pakea primio i u svojstvu nacionalnog IPA koordinatora, a na sastanku je razgovarano o programiranju IPA 2014, kao i o tome da će EK akreditovati decentralizovani sistem upravljanja fondovima EU.