Vesti
Politika
Tadić: U vladu sa SNS, ali ne po svaku cenu
07.03.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Tadić: U vladu sa SNS, ali ne po svaku cenu
Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je danas da NDS neće po svaku cenu u vladu sa Srpskom naprednom strankom, već samo ako se SNS promeni.
"Samo pod uslovima da se SNS promeni, ako se ne promeni, nećemo. NDS neće po svaku cenu u vladu, kao što moja prethodna stranka nije ulazila po svaku cenu u vladu i kad joj je nuđeno", rekao je Tadić
agenciji Beta.
Upitan šta je to što SNS treba da promeni da bi NDS ušla u koaliciju, Tadić je rekao da se ne može praviti magla od investicija i da je potrebno sprovesti reforme obrazovnog i zdravstvenog sistema, jer je poslednja reforma obrazovnog sistema bila u vreme Gaše Kneževića, a zdravstveni sistem nije menjan decenijama.
"SNS i Aleksandar Vučić ne pripadaju političkoj opciji kojoj sam pripadao ja ili ljudi koji su kreirali demokratski život u Srbiji, oni su se zalagali za drugu vrstu Srbije. Tu vidim neke iskorake, bilo bi dobro da se SNS upravo menja u tom demokratskom smislu i to je ono što između ostalog smatram da je važno da bismo uopšte govorili o nekim koalicijama u budućnosti", kazao je Tadić.
Za projekat "Beograd na vodi" rekao je da je značajan, ali da ne donosi građanima Srbije koji žive u Leskovcu, Nišu, Vranju, Subotici nova radna mesta i da to treba reći građanima.
"Projekat je vizija razvoja Beograda koja traje decenijama, i tu delimo zajedničku viziju (sa SNS) razvoja našeg grada, ali ne vidim u postojećem projektu da su infrastukturni poslovi rešeni", rekao je Tadić.