Vesti
Politika
Koštunica i Jovanović ne daju ostavke
18.03.2014. 20:00
Izvor: Blic
Koštunica i Jovanović ne daju ostavke
Lista gubitnika minulih izbora duža je nego ikad, a lideri stranaka koje nisu prešle cenzus imaju različite planove. Neki će se povući, neki kažu da su tek na početku...
Demokratska stranka Srbije osvojila je 4,1 odsto glasova, a uprkos tome, u DSS ne razmišljaju o smeni svog predsednika Vojislava Koštunice, već debakl pripisuju opštim okolnostima.
- Još nismo razgovarali. U narednim danima ćemo analizirati rezultate. Došlo je do sveopšteg restrukturiranja političke scene, a bilo je i medijskih pritisaka zbog čega se na ovaj rezultat ne može gledati kao na neke od prethodnih - navodi za “Blic” Miloš Aligrudić, funkcioner DSS. On tvrdi da smena Koštunice nije tema.
- Nikakva panika niti ishitreni potezi neće situaciju učiniti boljom - zaključuje on.
Inače, u DSS se nadaju da će nakon prebrojavanja svih glasova sa Kosova preći cenzus.
Predsednik LDP Čedomir Jovanović javnosti se obratio pismom iz kojeg se može zaključiti da nema nameru da se povuče.
- LDP već od danas ima odgovornost da se još jače bori za svoje vrednosti i svoja uverenja. Da se oslobodi razočaranja i nađe snagu za tu borbu. O svemu ćemo, kao i uvek, otvoreno i krajnje pošteno prema nama i društvu razgovarati na predsedništvu, glavnom odboru i na skupštini LDP - kaže on. Jovanović naglašava da njemu lično “nije nov posao koji ga čeka”.
- Već sam nosio baklju ideje za koju se mislilo da je propala. Penjao sam se na planine koje se teško osvajaju. Pokretao sam preduzeća za koje se mislilo da nemaju budućnost. Počinjao sam iz početka kad su svi mislili da je kraj. Ako ćemo pravo, ja to najbolje znam da radim, samo mi je žao što moram da sačekam da se Srbiji sve to i desi da bih to još jednom u životu radio. Srbija je danas rekla da sada nije vreme za nas. A kad Srbija bude rekla vreme je, biće mnogo gore vreme nego danas - napisao je, između ostalog, Jovanović.