Vesti
Politika
Mihajlović: Uskoro razgovori o vladi
20.03.2014. 20:00
Izvor: RTS
Mihajlović: Uskoro razgovori o vladi
Krajem ove ili početkom sledeće nedelje počeće razgovori o formiranju nove vlade, kaže potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović. Odluka o SNS-ovom koalicionom partneru biće doneta na osnovu programa koji buduća vlada treba da sprovede, ističe Mihajlovićeva.
Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović najavila je da će krajem ove ili početkom sledeće nedelje početi razgovori o formiranju nove vlade.
Napominjući da prvo treba da se održe sastanci Predsedništva i Glavnog odbora SNS-a, Zorana Mihajlović je rekla da još nije zakazana sednica Predsedništva te stranke, ali da je to, kako je rekla, pitanje dana.
Istakla je da još nije poznat broj ministarstava i poručila da je najvažnije da nova vlada bude funkcionalna i efikasna.
"Pokušaćemo da na svako mesto u vladi stavimo ljude koji mogu da se nose sa problemima 24 sata dnevno", rekla je Mihajlovićeva novinarima na otvaranju Međunarodnog sajma ekologije "Eko Ekspo 2014".
"Buduću vladu će odrediti samo program i u okviru tog programa će tačno biti vremenski utvrđeno do kada šta treba da se uradi. To će opredeliti naše partnere, mislim i na manjine i na bilo kog drugog koalicionog partnera", rekla je Zorana Mihajlović.
Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će DS biti koalicioni partner SNS-a, rekla je da o tome nije bilo razgovora.
Upitana da li će i dalje biti ministarka energetike ili će doći na čelo Beograda, Zorana Mihajlović je istakla da je ona dugo u energetici i da je energetika "njena ljubav", ali i naglasila da će stranački organi o tome odlučivati.