Vesti
Politika
Skupština Vojvodine o statutu krajem aprila ili u maju
31.03.2014. 20:00
Izvor: Blic
Skupština Vojvodine o statutu krajem aprila ili u maju
Novi Sad - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je danas da će sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj će se razmatrati Nacrt statuta Vojvodine, biti održana krajem aprila ili početkom maja.
Pastor je rekao da bi se na taj način ostavilo dovoljno vremena Skupštini Srbije da potvrdi vojvodjanski statut do 6. juna, što je rok koji je dao Ustavni sud Srbije, kada je krajem 2013. godine osporio dve trećine odredaba Statuta Vojvodine, saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine Vojvodine.
Danas je u Skupštini Vojvodine održan sastanak skupštinskog kolegijuma, Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine i članova Radne grupe za izradu Nacrta statuta Vojvodine.
Predsednik Radne grupe Slobodan Orlović detaljno je na sastanku predstavio tekst koji je Radna grupa sačinila u skladu sa zaključcima donetim u Odboru za pitanja ustavno-pravnog položaja, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je na sastanku dogovoreno da od 8. do 18 aprila budu dodatno usaglašavani stavovi i obavljene konsultacije sa poslaničkim grupama, kako bi se posle 18. aprila održala i sednica Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja, na kojoj će biti utvrđen i konačan tekst Nacrta statuta Vojvodine.
Tekst Nacrta statuta Vojvodine od sutra će biti dostupan na internetskoj prezentaciji Skupštine Vojvodine.