Vesti
Politika
Novi Sad, stranke za redefinisanje odnosa
02.04.2014. 20:00
Izvor: RTS
Novi Sad, stranke za redefinisanje odnosa
Predstavnici vladajuće koalicije u Novom Sadu podržali su redefinisanje odnosa unutar te koalicije koju je najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Vučević je juče najavio redefinisanje odnosa unutar vladajuće koalicije, što podrazumeva "nove zadatke, nove rokove i nove ljude", a ukoliko se to ne desi, realna opcija je, kako je rekao, raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.
Vladajuću koaliciju u Novom Sadu čine SNS, SPS, DSS, Treća Srbija i odbornički klub koji čine SPO i Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav".
Potpredsednik DSS-a i predsednik Gradskog odbora te stranke Borko Ilić rekao je Tanjugu da je ta stranka spremna za rekonstrukciju vlasti ako će ona biti, kako je istakao, temeljna i odgovorna i ako će doneti boljitak svima koji žive u Novom Sadu.
Napominjujući da su i u DSS-u nezadovoljni kako novosadska vlast funkcioniše, Ilić, koji je i zamenik gradonačelnika, smatra da svaka rekonstrukcija mora da bude zasnovana na programu i sa ciljem da ovaj grad bolje funkcioniše i da Novi Sad opet bude najbolje mesto za život u Srbiji.
DSS je spreman da razgovara sa svim koalicionim partnerima u vlasti i da "stavi na sto sve što je urađeno i kako je rađeno", rekao je Ilić, ističući da ta stranka stoji iza svojih kadrova koji rukovode javno komunalnim preduzećima jer smatra da su dobro radili.
Šefica odborničke grupe " Svi za Novi Sad" u gradskoj skupštini, koju čine SPO i Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav", Branka Bežanov rekla je Tanjugu da je prirodno da se posle godinu i po dana od formiranja gradske vlasti napravi presek stanja i izvrši analiza ko je kako radio - od pojedinih funkcionera i koalicionih partnera.
Da je logično da se posle i po dana uradi analiza i presek vlasti smatra i predsednik "Treće Srbije" Miroslav Parović koji je rekao da je sigurno da gradonačelnik sa svog položaja bolje vidi odnose i dešavanja unutar vladajuće koalicije i da je zbog toga na njemu i da predlaže redefinisanje gradske vlasti.
Istakao je da će stranka na čijem je čelu i dalje biti u gradskoj vlasti ukoliko ta vlast bude zasnovana na istom političkom tonu.
Predsednik odborničke grupe SNS-a u gradskom parlamentu Aleksandar Milovančev rekao je da redefinisanje odnosa unutar vlađuće koalicije znači da sve članice te koalicije treba da se izjasne da li su za kurs koji će u narednom periodu sprovoditi republička vlada i da li su spremni za brže reforme.
Rekao da još uvek nije bilo nikakvih razgovora na temu redefinisanja, ali da oni treba da počnu što pre kako bi se stvorili uslovi za bolji život građana Novog Sada.
U SPS-u niko od nadležnih nije bio dostupan, tako da Tanjug nije mogao da dobije reagovanje na najavljeno redefinisanje gradske vlasti.