Vesti
Politika
Sledeće nedelje sporazum SVM i SNS
17.04.2014. 20:00
Izvor: Beta
Sledeće nedelje sporazum SVM i SNS
EOGRAD, 17. aprila 2014. (Beta) - Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je u četvrtak da je izvestio predsednika Srbije Tomislava Nikolića o stavu SVM da bude deo parlamentarne većine.

Pastor je novinarima, posle sastanka s Nikolićem o formiranju nove vlade, rekao da je "manje-više" sve poznato i rekao da veruje da će sledeće nedelje biti potpisan koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

On je ocenio da je i za Srbiju i za stranku dobro da SVM bude deo vlade.

Na pitanja da li stupanje u vladajuću koalaciju sa SNS znači uvod u prevremene izbore u Vojvodini, Pastor je rekao da je to "uprošćeno gledanje" na stvari.

Pastor je, upitan da li će u Pokrajini "rušiti Demokratsku stranku (DS)", rekao da SVM gradi partnerske odnose i ne želi da ruši nijedan partnerski odnos koji ima na svim nivoima.

Komentarišući izjavu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da će doći do promena vlasti u Vojvodini, Pastor je kazao da je "situacija dosta delikatna". "Šta će se dešavati unutar DS ne znam, a to je jedan od ključeva šta će se dešavatati u budućnosti u Vojvodini", kazao je Pastor.