Vesti
Politika
Kirbi: Srbija će imati šansu da zablista
14.05.2014. 20:00
Izvor: RTS
Kirbi: Srbija će imati šansu da zablista
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je sa američkim abasadorom Majklom Kirbijem. Kirbi izrazio uverenje da će Srbija, tokom predstojećeg kopredsedavanja OEBS-om, "dobiti šansu da zablista, i da će tu šansu iskoristiti".
Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi je, u razgovoru sa prvim potpredsednikom vlade i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, izrazio uverenje da će Srbija, tokom predstojećeg kopredsedavanja OEBS-om, "dobiti šansu da zablista, i da će tu šansu iskoristiti", prenosi Tanjug.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je danas primio Kirbija u kurtoaznu posetu.
Glavne teme njihovog razgovora bile su nastavak političkog dijaloga, dalji razvoj bilateralnih odnosa, saradnja u okviru međunarodnih organizacija, posebno u svetlu predstojećeg kopredsedavanja Srbije OEBS-om, zajednički rad na rešavanju bezbednosnih izazova u svetu i druge aktuelne međunarodne teme.
U srdačnom razgovoru sagovornici su se saglasili da je nastavak i unapređenje političkog dijaloga i sveukupnih bilateralnih odnosa u obostranom interesu, piše u saopštenju.
Ministar Dačić je posebno naglasio da su, iako je pristupanje Evropskoj uniji jedan od glavnih spoljno-političkih prioriteta Srbije, od izuzetnog značaja i dobri odnosi Beograda i Vašingtona.
Ambasador Majkl Kirbi je, kako se navodi, istakao spremnost za nastavak dijaloga o aktuelnim svetskim temama, prvenstveno po pitanju krize u Ukrajini.