Vesti
Politika
Borislav Stefanović: Pajtićeva pobeda zaslužena, DS na putu konsolidacije
02.06.2014. 20:00
Izvor: Blic
Borislav Stefanović: Pajtićeva pobeda zaslužena, DS na putu konsolidacije
Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da je pobeda Bojana Pajtića na stranačkim izborima za predsednika te stranke potpuno zaslužena, ocenjujući da je on dobio na izborima zbog svog programa i onog što se od njega očekuje.
''Mislim da je sada DS na putu potpune konsolidacije. Stavljamo tačku na sve podvale i gluposti koje su činjene u prošlosti i pritom ne mislim na vreme Dragana Đilasa nego mnogo ranije'', rekao je Stefanović u emisiji Jedan na jedan na RTV Vojvovodini.
On je naveo da DS sada treba sa novom ozbiljnošću i sa nekim novim licima i ponudom izađe pred građane Srbije.
Stefanović je rekao da je razlika među kadidatima bila minimalna posle prebrojavanja glasova.
On je istakao da ne može da potvrdi da će Đilas podneti ostavku na mesto šefa poslaničke grupe.
''To je njegova lična odluka. Videćemo narednih dana šta će se tu dogoditi'', rekao je Stefanović dodajući da klub bira svog šefa i da očekuje da će se to desiti vrlo brzo.
Stefanović je ukazao da će on raditi ono što DS traži od njega, ukazujući da je spreman da obavlja funkciju koju su mu dali delegati.
On je istakao i da ''nema problem sa Pajtić već da je samo smatrao da je Đilas bolje rešenje, ali da su DS delegati odlučili drugačije.
Komentarišući ostavku Gorana Ješića sa mesta potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, on je istakao da je Ješićeva ostavka posledica javng datog obećanja što je odraz morala.
On je istakao da Ješićev potez ni na koji način ne slabi poziciju Bojana Pajtića i Vlade Vojvodine dodajući da je mnogo veći problem taj što još nema novog dogovora sa koalicionim partnerima oko rekonstrukcije.