Vesti
Politika
Vučić se zahvalio Đukanoviću
06.06.2014. 20:00
Izvor: Akter
Vučić se zahvalio Đukanoviću
Premijer Vučić uputio je predsedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću telegram u kom je izrazio zahvalnost na pomoći za vreme poplava
Premijer Srbije se zahvalio Vladi Crne Gore na pomoći koju je uputila povodom katastofalnih poplava koje su nedavno pogodile Srbiju, objavio je danas na svom sajtu biro za odnose s javnošću crnogorske vlade.
"Želim da Vam se ovim putem najsrdačnije zahvalim na pomoći koju je Vlada Crne Gore uputila Srbiji u izuzetno teškim trenucima za moju zemlju“, istakao je premijer Aleksandar Vučić.
Vučić se osvrnuo na kataklizmičke razmere poplavnog talasa, u kojem se veći deo centralne i zapadne Srbije našao pod vodom, uz mnogo izgubljenih života i ogromnu materijalnu štetu, ocenivši da bi gubici bili mnogostruko veći da nije bilo pomoći Crne Gore.
Pri tom je posebno istakao značaj specijalnih timova i opreme u vidu pumpi za vodu i čamaca, čiji je doprinos bio nemerljiv u ugroženim područjima.
"Srbija i srpski narod nikada neće zaboraviti nesebičnu i pravovremenu pomoć Crne Gore i visoko ceni Vaš gest kao izraz iskrenog prijateljstva. Vama, gospodine predsedniče Vlade, dugujem ličnu zahvalnost, što ste omogućili da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija“, piše u telegramu predsednika Vlade Republike Srbije.