Vesti
Politika
Rekonstrukcija vlade racionalnije rešenje
11.06.2014. 20:00
Izvor: Akter
Rekonstrukcija vlade racionalnije rešenje
Predsednik poslaničkog kluba SPS u Skupštini AP Vojvodine Pavle Budakov izjavio je danas da bi rekonstrukcija pokrajinske vlade bilo racionalnije rešenje
Budakov je rekao Tanjugu da je za Pastorov predlog saznao danas iz medija i da o tome stranački organi SPS-a nisu raspravljali, dodajući da je taj predlog za njega pomalo iznenađujući.
"Sam naziv 'Vlada nacionalnog jedinstva' mislim da nije adekvatan za Vojvodinu i da bi mnogo prikladniji naziv za jednu takvu vladu bio koncentraciona vlada", rekao je Budakov, naglasivši da mnoge stvari u vezi sa Pastorovim predlogom nisu potpuno jasne.
Po njemu, pre svega nije jasno kako bi i po kom ključu u tu vladu ušle sve stranke koje imaju svoje predstavnika u parlamentu i na koji način bi bila raspodeljena odgovornost unutar takve vlade.
"Možda bi trebalo sačekati neka dodatna pojašnjenja u vezi sa funkcionisanjem takve vlade, da bi se mogao dati određeni komentar, ovako je jako teško imati bilo kakav stav o tom predlogu", kazao je Budakov.
On se u jednom delu slaže sa Pastorovim predlogom, a to je pitanje predsednika pokrajinske vlade.
Pastor je izjavio da bi najrealnije bilo da se na mestu predsednika predložene vlade nacionalnog jedinsva nađe neko iz Srpske napredne stranke, a Budakov je rekao da se slaže sa tom idejom, dodajući da misli da bi naprednjaci trebalo da daju predsednika pokrajinske vlade.
Lider SVM-a Ištvan Pastor rekao je za današnju "Politiku" da "pokrajinska vlada nema dugoročnu prespektivu jer je previše onih koji je iznutra kidaju", istakavši da je Vojvodini potrebna vlada nacionalnog jedinstva, i da bi svim parlametranim strankama trebalo ponuditi da u tu vladu uđu.