Vesti
Politika
"Dolazak Šešelja- čudo za tri dana"
26.06.2014. 20:00
Izvor: Akter
"Dolazak Šešelja- čudo za tri dana"
Situaciju sa Vojislavom Šešeljem mora da razreši Haški tribunal, a ne neko drugi, izjavila je za "Danas" Nataša Kandić, regionalna koordinatorka projekta REKOM
"Kao što je poznato, Šešelj nikada nije hteo da prihvati garancije nijedne srpske vlade, ni u vreme vlasti Borisa Tadića, ni Vojislava Koštunice. Šešelj je više puta rekao da koje god uslove mu postavi Haški tribunal, on ih neće poštovati", rekla je Kandićeva.
Prema njenim rečima, Šešelj je u specifičnoj situaciji sa Tribunalom, ali je i Tribunal u specifičnoj situaciji sa njim.
"Uvek je opstruisao predmet, a Tribunal nikada nije imao pravi odgovor na tu opstrukciju. Sada, kao da u Tribunalu pokušavaju da se otarase tog predmeta, na način koji nije čisto pravni, nego je i politički", napomenula je Nataša Kandić.
Ona je istakla da je pitanje sada ko će uhapsiti Šešelja.
"Neka Haški tribunal hapsi Šešelja ako on već kaže da ne želi da poštuje nijedan uslov za puštanje iz pritvora. Neka donese odgovarajuću odluku u tom slučaju, a ne da Šešelj bude umesto toga u srpskom pritvoru. Uostalom, u slučaju njegovog dolaska u Srbiju, to je svako čudo za tri dana", kaže Nataša Kandić.