Vesti
Politika
"ZOR usvajamo verovatno sutra"
16.07.2014. 20:00
Izvor: B92
"ZOR usvajamo verovatno sutra"
Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila da bi Zakon o radu mogao da bude usvojen u četvrtak i ocenila da je taj zakon neophodan za budućnost Srbije.
Gojković je, u intervjuu za TV Pink, rekla da je taj zakon fleksibilan, pre svega okrenut mladima, ali i srednjem dobu i treba da pomogne da sada i taj deo društva lakše dodje do posla.
Prema njenim rečima, taj zakon, koga su podržali i poslodavci i mnogobrojni sindikati, omogućava poslodavcima da otvaraju radna mesta i da više investiraju u Srbiji.
"Zakon je apsolutno fleksibilan, manje je liberalan nego zakon Zorana Djindjića koji su kritičari današnjeg zakona zdušno branili 2001. godine", ocenila je Gojković i dodala da je zakon u velikoj meri fleksibilan i za pronalaženje poslova.
Zakon je okrenut ka mladima, ka budućnosti Srbije, da oni, koji su danas najugroženiji, mogu lakše da nadju posao, a po ovom zakonu i ljudi, koji su srednje generacije ili kojima nedostaje nekoliko godina do penzije i koji imaju izuzetno radno iskustvo i znanje, mogu ponovo da nadju posao, dodala je Gojković.