Vesti
Politika
Pajtić ne razmišlja da napusti mesto premijera
24.07.2014. 20:00
Izvor: RTS
Pajtić ne razmišlja da napusti mesto premijera
Čelnik vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da nije razmišljao o tome da se povuče sa mesta pokrajinskog premijera i da se to neće desiti i pozvao medije da se "drže" zvaničnih informacija, jer su "kuloarske neistinite".
Predsednik Pokrajinske vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je danas da nije razmišljao o tome da se povuče sa mesta pokrajinskog premijera i da se to neće desiti.
"Ne razmišljam da se povučem sa mesta predsednika Pokrajinske vlade i to se neće desiti", rekao je Pajtić Tanjugu povodom pisanja pojedinih medija da odlazi sa mesta pokrajinskog premijera.
On je pozvao medije da se "drže" zvaničnih informacija, napominjujući da su se "u poslednje dve godine, sve nezvanične i kuloarske informacije koje su se odnosile na pokrajinsku vladu pokazale kao netačne".
Mediji danas pišu da Pajtić možda više ne bude premijer Vojvodine posle rekonstrukcije Pokrajinske vlade koja se očekuje na jesen.
Pajtić je, kako navode mediji, spreman da se povuče s premijerskog mesta koje bi prepustio LSV ukoliko ligaši budu spremni da prihvate njegov predlog i preuzmu odgovornost.
Da u Demokratskoj stranci ni ne razmišljaju o mogućnosti da nekoj drugoj stranci prepuste mesto predsednika Pokrajinske vlade, niti o tome da na toj funkciji bude neko drugo personalno rešenje Tanjugu je potvrdio i predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.
Vasin je kazao da je stav DS da toj stranci, "obzirom na najveći broj mandata u Skupštini Vojvodine, pripada mesto predsednika Pokrajinske vlade, te da na tom mestu i dalje treba da bude Bojan Pajtić".
"U skladu sa do sada ostvarenim rezultatima stav DS-a je da Pajtić i dalje treba da bude na čelu pokrajinske vlade", rekao je Vasin i dodao da je DS o svim drugim rešenjima otvorena za razgovore.
U Ligi socijaldemokrata Vojvodine, Tanjugu je rečeno da u dosadašnjim razgovorima o rekonstrukciji Pokrajinske vlade o mestu premijera nije bilo reči, te da LSV insistira na definisanju programske platforme i strukturi vlade koja može sprovesti taj program, a da će tek onda biti reči o kadrovskim rešenjima.
Iz LSV-a potsećaju da su u više navrata ističali da ih ne interesuju mesta pokrajinskih sekretara ili bilo koja druga mesta, već da ih zanima šta je to konkretno što će biti urađeno u korist boljitka građana.
"Najpre program i šta treba da se radi, pa ćemo tek onda da razgovaramo o tome ko će to da radi", ističu u LSV.