Vesti
Politika
Ješić: Slabo se snalazimo u opoziciji
31.07.2014. 20:00
Izvor: Blic
Ješić: Slabo se snalazimo u opoziciji
Potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je da se ta stranka ne snalazi dobro u opoziciji i da mora da prođe kroz katarzu i promeni pristup u vođenju stranke.
On kaže da je jedini zajednički element u politici koju lično zastupa i onoj koju zastupa predsednik DS Bojan Pajtić članstvo u istoj stranci.
"Ja ne vidim da se trenutno dobro snalazimo kao opozicija. Osim Zakona o radu, koji jeste naša tema, ne vidim da bogzna šta radimo", ocenio je Ješić u intervjuu za današnje izdanje nedeljnika Vreme.
Prema njegovim rečima Demokratska stranka treba da prođe kroz katarzu, ali ne tako što će retorički priznati svoje greške, a da radi i dalje ono što je rađeno "za vreme Borisa Tadića i danas za vreme Vučića".
"Ako hoćeš katarzu onda biraš najbolje s kojima ćeš raditi, a ne političke poltrone. Onda nivo korupcije ne deliš na "kraduckanje" i "istorijsku krađu", nego ga iskorenjuješ. To moraš da pokažeš na aparatu kojim upravljaš. E, tako se doživljava katarza", podvukao je Ješić.
Međutim, dodao je on, DS nema taj razvoj događaja ni u pokrajinskoj vlasti.
"I dalje se političke odluke donose u uskom krugu ljudi, na važne pozicije postavljaju se nekompetentni ludi bez kredibiliteta i znanja. To je sve isto što je radio i Boris Tadić. Kao da jošs nismo shvatili zašto smo izgubili izbore, a vremena baš i nemamo", izjavio je Ješić.
On je dodao da bez suštinske promene pristupa u vođenju stranke "mi više nećemo moći da budemo relevantna opoziciona snaga".
Ješić smatra da ukoliko se to ne promeni, ako DS ne promeni način sprovođenja svoje politike i odlučivanja, nema oporavka stranke.
"Ja drugi izlaz ne vidim. Ali, mandat je u rukama Bojana Pajtića i on mora da sprovodi politiku za koju je dobio mandat", kaže Ješić.
On je istakao da su pred Pajtićem "komplikovane stvari", jer mora da reši problem blokade računa, kao i da izvrši reorganizaciju i sprovede izbore unutarstranačkih organa "jer imate gomilu raspuštenih odbora,... da nađete nove ljude".
"Ja ne verujem u politiku u kojoj su Sulejman Ugljanin i Branislav Lečić nova lica. To moraju da budu mladi ljudi, kojima se gadio DS za vreme Tadića i njegove 'give me five' politike. Te ljude moramo da uvedemo u javni život i u život stranke", zaključio je Ješić.