Vesti
Politika
Nikolić: Srbiju i Rusiju vezivaće budućnost
01.08.2014. 20:00
Izvor: Akter
Nikolić: Srbiju i Rusiju vezivaće budućnost
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u razgovoru sa delegacijom iz Ruske Federacije da je dobro što Srbiju i Rusiju vezuje sadašnjost kao što ih je vezivala i prošlost
Nikolić je razgovarao sa Konstantinom Kosačovom, šefom Federalne agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju RF i sa Valerijom Rjazanskim, predsednikom Komiteta za socijalnu politiku Saveta Federacije.
Kosačov i Rjazanski su informisali Nikolića o završetku radova na uređenju ruskog nekropolja u Beogradu i zahvalili na podršci državne administracije Srbije u tom poduhvatu.
Kosačov je izrazio nadu da će predsednik Srbije, uz druge svetske lidere, prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom sledeće godine u Moskvi.
U oktobru se, na poziv predsednika Nikolića, očekuje dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, na obeležavanje 70 godina od oslobođenja glavnog grada Srbije u Drugom svetskom ratu, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.