Vesti
Politika
Promeniti Poslovnik
04.08.2014. 20:00
Izvor: akter.co.rs
Promeniti Poslovnik
Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić izjavio je danas da bi trebalo razmisliti o promeni Poslovnika o radu , kako bi kandidati za ministra mogli da prisusvuju sednici na kojoj se biraju i imali pravo na reč
„Trebalo bi da se promeni Poslovnik, da oni koji se predlažu mogu nešto i da kažu, svi smo bili u takvoj sitauciji, ne samo Vujović, jer bi on sada mogao da odgovori na konkretna pitanja za koja ja nisam u stanju", rekao je Dačić na sednici na kojoj se vodi debata o Vujovićevom izboru za ministra finansija.

Dačić je dodao da on obrazlaže predlog premijera i podsetio da je nedavno bio Vujović u parlamentu, kao i premijer, pa da su poslanici pitanja koja danas postavljaju mogli njemu lično da postave.

„On je rekao da ima odgovore na ovo o čemu ste govorili...", rekao je Dačić i poručio pojedinim poslanicima opozicije, reagujući na njihovu ocenu da će Vujović uskoro podneti ostavku na funkciju ministira finansija, da lično to nikada ne bi uradio.

„Ja nikada ne bih podeno ostavku, jer čemu to. Ili se borite do kraja ili nemojte da ulazite u bitku. Ni Maja (Gojković, predsednica parlamenta) ne bi podnela ostavku, to su te stare garde. Pozivam Vujovića da, ako namerava da podnese ostavku ni ne prihvata funkciju, ovo nije zid plača već Vlada Srbije", rekao je prvi potpredsednik vlade.

On je takođe opoziciji poručio da je za nekoga glasalo 46 odsto građana, za SPS 14 odsto pa se postavlja pitanje validnosti njihove ocene tuđeg rada.

„Teško da vi možete oceniti negativnim ono što je narod pokazao drugačije na izborima. Ja sam u ovoj zgradi od 1992 godine, kao i Maja, pamtim sve vlade koje su bile, u većini sam i ja bio, nikad nisam razumeo da baš moramo toliko da se dokazujmo u kritikamo onoga što je nekada bilo i ja nisam u tome ni prednjačio, iako bih imao šta da kažem", dodao je Dačić.

Dačić je ukazao da mu je Vujović rekao da ima odgovore na sva pitanja poslanika, a da se on lično slaže da treba doneti sveukupni ekonomski projekat i da budući ministar finansija ima želju da o tome razgovara.

Prvi potpredsednik vlade je takođe rekao da je Vujovića „pogodilo što kažu da je stručan, ali da ga ne podržavaju".

„Vujović je poručio opoziciji - ako ne uspem, odmoći ću vašim političkim protivnicima, a ako uspem biće bolje svima nama pa i vama", preneo je Dačić stav budućeg minstra finansija.