Vesti
Politika
Završen deo dogovora oko funkcionisanja vojvođanske vlade
18.08.2014. 20:00
Izvor: Blic
Završen deo dogovora oko funkcionisanja vojvođanske vlade
Tehničke grupe Nove demokratske stranke, Demokratske stranke i Lige socijademokrata Vojvodine završili su deo dogovora oko funkcionisanja vojvođanske vlade po kome će, ukoliko ga prihvate stranački organi tri stranke i NDS postati deo vlasti u Pokrajini.
Šef tehničkog dela tima NDS u tim razgovorima Miloš Gagić rekao je danas da su završili jedan deo oko kojeg su se dogovarali, preciziravši da su u pitanju ciljevi oko kojih će se okupiti.
Gagić je naveo da su dogovoreni "i način na koji će funkcionisati (vojvođanska ) vlada i način kako će izgledati ta vlada".
"Ono što je ostalo da se dogovorimo je u suštini lakši deo i jeste ko će koje resurse preuzeti, odnosno ulogu koju će preuzeti u vladi i na kraju ćemo se pozabaviti i personalnim rešenjima", rekao je on.
Gagić je dodao i da je "u ovom periodu dok ne dođemo do toga potrebno da ovo što smo postigli potvrde rukovodstva političkih stranaka da li na nivou predsedništva ili organima koji oni smatraju da takav dogovor treba da potvrde da bi tehnički mogli dalje da razgovaramo".
Pregovore o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, koju čine DS, LSV i Savez vojvođanskih Mađara počeli su 4. jula. Vode ih tehnički timovi LSV, DS i NDS dok SVM ne učestvuje u tim razgovorima.