Vesti
Politika
Dačić s ministrom Baden-Virtemberga
29.09.2014. 20:00
Izvor: Akter
Dačić s ministrom Baden-Virtemberga
Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić primio je ministra za Bundesrat, Evropu i međunarodne poslove Baden-Virtemberga Petera Fridriha
On predvodi delegaciju ove nemačke savezne pokrajine na 3. sednici Zajedničke komisije Srbija - Baden-Virtemberg koja je počela danas u Beogradu.
Dačić je naglasio značaj koji Srbija pridaje saradnji u različitim oblastima sa ovom pokrajinom, jednom od četiri najrazvijenije evropske regije u kojoj živi oko 70.000 naših sunarodnika, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Fridrih je izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje u okviru Zajedničke komisije, naglašavajući potencijale koje pruža Strategija za Podunavlje, kao i spremnost Baden-Virtemberga da pruži pomoć i podršku, a posebno da doprinese bržim evrointegracijama Srbije.
Dačić je zahvalio sagovorniku na podršci poslanika ove pokrajine u Bundesratu pri glasanju o Zakonu o azilu, kojim se Srbija stavlja na listu sigurnih zemalja i izrazio nadu da će se saradnja dve strane unapredjivati i razvijati.
Fridrih je pozvao Dačića da poseti pokrajinu Baden-Virtemberg i učestvuje na ekonomskim forumima koji će biti organizovani naredne godine u ovoj nemačkoj pokrajini.