Vesti
Politika
Srbija spremna da razvija saradnju s Nemačkom
02.10.2014. 20:00
Izvor: Akter
Srbija spremna da razvija saradnju s Nemačkom
Očekujemo pomoć i podršku Nemačke u pregovorima o članstvu u EU, rekao je Ivica Dačić Ernestu Rajhelu, koji učestvuje na Beogradskom bezbednosnom forumu
Dačić je nemačkom zvaničniku, opunomoćeniku nemačkog Ministarstva spoljnih poslova za Jugoistočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA, rekao da u saradnji dve zemlje "intenziviranje političkog dijaloga igra važnu ulogu", piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Dačić je rekao da je Srbija potpuno spremna za proces pregovora o prijemu u EU i da očekuje da Nemačka pozitivno oceni politiku Vlade Srbije u sprovođenju reformi, njeno učešće u dijalogu s Prištinom i doprinos stabilizaciji regiona.
Srbija očekuje pomoć i podršku Nemačke u pregovorima o članstvu u EU, rekao je Dačić Rajhelu koji učestvuje na Beogradskom bezbednosnom forumu.
Tokom razgovora o predsedavanju Srbije OEBS-om iduće, 2015. godine, dvojica zvaničnika su pozdravila kandidaturu Nemačke za narednog predsedavajućeg OEBS.
"Saradnja (u OEBS-u) kroz format Trojke, u kojoj bi, pored Švajcarske i Srbije, bila i Nemačka, mogla bi značajno da doprinese rešavanju aktuelne krize u Ukrajini", piše u saopštenju.
Dačić i Rajhel su razmenili mišljenja o Konferenciji o Zapadnom Balkanu, održanoj krajem avgusta u Berlinu, na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel.